Metoder

Inre guidade resor​

Har ett syfte och viss styrning jämfört med regressionsterapin. De inre resorna kan handla om att se sitt inre barn, sina delpersonligheter, hur man tar hand om sina behov, sin kropp, möta och genomleva sina känslor och iscensättningar, att hitta sitt inre lugn, kraft, motivation m.m.

Samtalsterapi​

Här får du prata om allt mellan himmel och jord som påverkar dig. Men man kan inte alltid lösa problemen med enbart samtal, utan måste ibland ta till andra verktyg. Kombinationen samtal och andra verktyg för att möta grundorsaken och få bättre kontakt med kroppens behov och känslor blir en bra kombination. Samtalet är dock stommen i terapin. Jag kombinerar både SER-terapins verktyg tillsammans med andra terapeutiska verktyg och uttrycksmedel i mötet. Allt utifrån vad du behöver för att få förståelse för varför du är där du är, och hur det ska kunna bli bättre. Vilka metoder vi än använder oss av kommer känslan och kroppen alltid vara med i samtalet.

Regression​

Regressionsterapi är en metod där vi arbetar med att möta eller se grundorsaken till varför du har olika reaktioner (Känslor, tankar och beteenden). Behandlingen tydliggör de mönster du har, och du får förklaringar och förståelse för varför du reagerar som du gör i ditt liv och genom att nå ursprungskänslan kan mönstret förlösas. Terapeuten styr så lite som möjligt för att klientens egna bilder ska kunna komma upp.

Det viktiga är inte om man hamnar i barndomen, symboliska liv, tidigare liv eller i det undermedvetnas symbol och fantasivärld, det viktigaste är att man mår bättre och blir medveten om orsaken till problemet. Under djup avslappning och med vägledning får du uppleva de händelser som idag hindrar dig från att leva ditt liv fullt ut. Många av svaren vi söker som har att göra med vår livssituation och våra relationer, finns inom oss.

Meditation​

Vill du lära dig meditera själv eller i grupp? Kanske vill du uppleva en guidad meditation för avkoppling, för att läka eller för andlig tillväxt? Meditationen hjälper oss att knyta an till närvaron och kliver in i ett högre medvetandetillstånd. Det är en fantastisk möjlighet att slappna av och vila i nuet. Vi fyller på med positiv kraft och energi och stärker tilliten till vår intuition. Under meditationen är vi i kontakt med oss själva, vilket gynnar både ande, kropp och själ. Vi ökar vår möjlighet att kunna hantera vardagliga situationer och möten med andra människor på ett mer positivt sätt, att inte förlora oss i egots lägre dimension och begränsningar.

Att meditera ute i skogen, uppe på ett berg eller vid havet är livgivande för både kropp och själ.
Men att bara andas, blunda och gå ifrån några minuter för att landa är värdefullt.
En meditation behöver inte vara på ett visst sätt. Det kan dock vara lättare att uppleva och se dina inre bilder under en guidad meditation, där du avslappnat följer en röst som leder dig genom hela meditation. Meditationens syfte är att få inre harmoni och balans.​

EFB – Energy Flow Breathing

Skapades 1984 av leg psykolog, leg psykoterapeut Bertil Gyllensten och terapeuten Nenne Holm, som en psykoterapeutisk kroppsterapi. EFB är en kombination av djupandning, stresspositioner (bioenergetik terapi) och mindfulness. EFB går förbi vårt medvetna själv och öppnar upp kroppens naturliga visdom och behov. Metoden löser upp stress, trauman och spänningar som sitter i kroppen. Den kan hjälpa mot fysiska, psykiska och känslomässiga problem. Den kan också förbättra tillståndet i kroniska sjukdomar, som ibland förvärras av stress.

Bild-Dröm-och Symbolterapi

Här jobbar vi med att medvetandegöra och se omedvetna processer. I symbolspråket får man kontakt med känslorna. Symbolbilder hjälper till att uttrycka det outsagda när orden inte räcker till och integrerar det bortträngda.

Dans och Zumba

Frigör kroppen, svettas ut det gamla och få in ny energi. Dans och rörelser använder jag mig av under din läkningsprocess i terapiarbetet om det behövs. Jag håller även i rena danslektioner som jazz, street, show och balett samt Zumba klasser. Träning och hälsa kombinerat med bra kost och sömn kommer vi långt på. Håll utkik för kommande dansworkshops, kurser och dansmeditationer.

South Stretch

Är ett eget komponerat program med inslag av meditation, avslappning, stretchövningar och yoga. Skönt och livgivande!

Lymfdränagemassage

En mjuk, behaglig och avslappnande behandling i syfte att stimulera lymfsystemet. Eftersom massagen är så lättsam och smärtfri passar den alla. Lymfans system både levererar näringsämnen till cellerna och transporterar bort överflödigt vatten, bakterier, virus och cellulärt avfall. Det är en skön kroppsbehandling som gör dig lugn och avslappnad. Samtidigt känner du dig renare, lättare och mindre stressad.

Du kan såklart boka tid endast för massage, men behandlingen är även ett bra komplement till terapin för att hjälpa till att förlösa känslor i kroppen.

Medicinsk Aromaterapi – Raindrop

Regndroppsteknik, Regndroppsmassage, Regndroppsbehandling eller Raindrop Technique. Kärt barn har många namn. Det är en underbar form av medicinsk aromaterapi. Den är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, genom kraften i den behandling som man utför med terapeutiska eteriska oljor. Behandlingen är från början framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär.
Men den visade sig snart ha en god effekt även på många andra problem.

Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden. De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doft sinnet. Därmed är regndroppsteknik också en mycket välgörande behandlingsform för att avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning. Oljorna är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturliga verksamma beståndsdelar.