Livskamrat!

Hej kära läsare!

Nu var det längesedan jag satte mig ner för att skriva, men ikväll känner jag inspiration och delar här en del av mina tankar om rubriken livskamrat!

Har du funderat över om din partner är din själsfrände, din tvillingsjäl, den rätta, han med stort H, din livskamrat?
Kan flera stycken vara den rätta? Är du singel och längtar efter någon att dela ditt liv med, som kan komplettera dig?
Lever du i ett förhållande och är lycklig? Hur känns det när man är lycklig? Är jag fri eller tummar jag på mina behov? Vågar jag? Lyssnar jag eller låter jag rädslan styra? Hur trivs jag med mig själv i den andres sällskap?

Den sista meningen tar jag fasta på 🙂 Hur trivs jag med mig själv i den andres sällskap?
Det är den absolut viktigaste meningen och känslan någonsin i alla sorters relationer.

Hur mår jag när jag är med min livskamrat?

Det finns så många inlägg om kärlek, framför allt inom andligheten i rubrikerna “Hitta din själsfrände eller hitta din tvillingsjäl”. Ett universum med många själar, planeter, öden, meningen, tidigare liv, karma med mera med mera.

Allt är intressant och det finns 1000 tals inlägg att skriva om relationer och vår utveckling. Ur ett filosofiskt, existentiellt och psykologiskt perspektiv. Men jag fortsätter nu med detta inlägg jag ska skriva ikväll.
Det är mycket snabba energier i luften, vi har många val, vi har ett ego, fria viljan, samhällskrav, mallar etc.
Så hur kan vi bryta ner det till här och nu. I människans kropp, på jorden i dagens vardag 2018?

Genom att låta handlingen få tala, inte tvärtom. Lyssna till din intuition – viljan att förstå varandra, att spegla sig själv i den andre. Stundtals kan det vara tufft att möta nya sidor hos dig själv som speglas i den andre, men du möter den och känner stödet från din partner. Ta vara på varandras olikheter och om ni känner en stark kärlek till varandra med en andlig passion som växer, har kärleken fått sitt fäste. Likt en stor stam med starka rötter och nya gröna grenar som växer, blir det en vacker bild eller symbol för ett starkt och hållbart förhållande.
En stark jordad grund får ett djupare fäste att växa på.
Den sexuella lusten kan du finna i många olika personer, en kort bekräftelse stund kan du söka upp, men att känna ett lugn, en fjärilskänsla och en andlig passion på en o samma gång är något helt annat.
Får alla uppleva den känslan och det mötet i varje liv? Det kan vi fundera på i nästa inlägg 😉

Det låter så enkelt i alla texter om personlig utveckling eller relationer – men alla sorters relationer är faktiskt en färskvara. Relationen till mig själv, min familj, mina barn, min sambo, min vän etc.
Som terapeut har jag jobbat med många olika relationsproblem och det gemensamma alla har är – jag lyssnar inte till mina egna behov. Kommunikationen mellan varandra brister och att lära känna sina egna känslor är avgörande.
Självklart kan du leva i en relation som är ok. Det gör många av världens invånare.
Men ditt livssyfte, din personliga utveckling och vad du vill ha ut av att leva i en relation avgör dina val.
Glöm aldrig bort, att vad du än tror på eller inte tror på så är det nyfikenheten, viljan och känslan om att lära känna sitt inre som är avgörande för alla möten.
Alla relationer lär dig något, alla spelar en viktig roll i din livsfilm och om du finner din stora livskamrat så är det för att båda är redo, båda känner det, tajmingen är här och ni väljer varandra dagligen. Ni möts, ni pratar, ni älskar och ni ifrågasätter inte – är det min själsfrände, min tvillingsjäl, den rätta? Du känner det bara – det är din berikande livskamrat som du fortsätter njuta, lära känna och dela erfarenheter med <3

Allt handlar om dig och din egen utveckling –  tänker och känner den andre detsamma om sig själv på samma frekvens växer ni var för sig och tillsammans dagligen. För att ni vill, för att ni förstått vad villkorslös kärlek på riktigt är och för att känslan stämmer överens med tanken.
Grattis till alla som finner lyckan i sig själv först – det är då friheten lyfter dig till nya vägar, möten och situationer.

Den personliga utvecklingen där du är din egen livskamrat allra först är den största delen av den universella kärleken!
Sov gott eller god morgon beroende på när du läser 😉
Önskar dig allt gott i din livsresa <3

Stor Kram till dig!
Sabina Söder, terapeut, föreläsare, kreativ ledare, Inspiratör

Lämna en kommentar