Att sörja är ett stort känslohav!

Att sörja är ett stort känslohav. Det spelar ingen roll vilken situation, djur eller människor det handlar om. Har man tagit in något/någon i sitt hjärta gör det självklart skitont när det tas ifrån en.
Idag är det en ledsam dag hemma hos oss. Vår älskade katt Kim och Fluffy´s bror har blivit påkörd av en bil och tyvärr inte klarat smällen.
Telefonsamtalet från djursjukhuset var inte glädjande, men det värmer hur hon lade fram meddelandet och att det finns snälla själar som tar hand om djuren.
En tjej hade kommit in med honom, men livet gick inte att rädda. TACK till den människans omtanke om vår katt.

Att trösta sitt barn där alla känslor kommer upp i skrik och gråt, “varför Kim – han är ju universums snällaste katt, min bästa vän” Gör ont i mammahjärtat och jag själv är väldigt ledsen och har gråtit mycket idag.
Kim blev endast 2 år gammal, vi hade hoppats på minst 15 år till.

Ord som: “Nu vill jag bara vara i mörkret – utan Kim finns inget solsken” kommer ur sonens mun.
Ingenting kommer nånsin få mig på bra humör igen…

Det är viktigt att vara i varandet som sker. En del kan bli rädda när barnen talar så och känslor ÄR läskiga. De går ju inte i stunden att styra. Får känslan vara som den är och lösas upp…kommer de sunda tankarna tillbaka igen.

Acceptans!

Att se verkligheten. Katten kommer inte tillbaka. Det blir inte som förr. MEN kärleken och ljuset lever kvar och med tiden hittar man förhållningssättet till det som skett i ens liv.

Jag valde att skriva ett inlägg om detta för att jag vill dela med mig. En känsla är en känsla oavsett.
Om du får höra – “Men det är ju bara ett djur” “det går över”, “det är väl inget att vara ledsen för” eller om folk jämför sig och mäter/värderar vad som är sorgligt och inte. Lyssna inte! Hur ska någon annan veta hur DU känner, du känner ju såhär. En saknad är en saknad.

Det viktiga är att det är OK att du känner det och att du efter att känslan genomlevts tar hand om ditt tankesätt och går vidare i livet.

Nu sitter sonen och spelar spel med kompisar och kom ut och sade: “Mamma, vi behöver acceptera detta och tänka på det fina vi har” Men ingen kommer nånsin kunna ersätta Kim.
Kloka ord från den själen, och här hemma är känslor viktiga och avgörande för det hållbara måendet..

Efter skrik några timmar, ganska tuffa mörka ord, saknad, ilska och en stor kärlekssaknad har känslorna fått vara och det är inget konstigt. Känslorna kan komma tillbaka men i mindre och mindre doser.

Stäng aldrig in dina känslor, vad du än är med om. Värdera inte! Bara va.. sen kan man komma tillbaka och se, göra sunda nya val i förhållningssättet igen. För vissa saker kommer du aldrig att få tillbaka och en saknad är viktig att känna. Tiden och genomlevandet av känslosystemet är avgörande för ditt sätt att leva i framtiden.

Till alla som någon gång mist ett djur, en närstående – underskatta aldrig sorgen.

Massa kärlek till dig <3
Sabina Söder

 

Till minne av vår älskade Kim – Vila i frid!

Lämna en kommentar